Turneringspoker og cashgames byr på to helt forskjellige måter å spille poker på. Forskjellene er store i åte å spille på og selv hardbarkede turneringsspillere sliter i cashgames dersom de ikke greier å legge om spillestilen og motsatt.

Her skal vi ikke gå så mye inn på de forskjellige spillestilene, men se mer på forskjellene. Alle poker nettsteder tilbyr et godt utvalg både turneringer og cashgames hvor man kan velge mellom svært små (eller gratis) billetter og helt opp til innsatser på 100 vis av dollar.

I en turnering kjøper du en billett, for denne får du en fast sum med sjetonger. Når du har brukt opp de, så er du ute av turneringen. (med mindre det er en såkalt re-buy turnering, hvor man har mulighet til å kjøpe ny billett) Du må være tilstede hele tiden og en turnering på Internett varer ofte i mange timer, en WSOP turnering kan gå over flere dager.

Vinneren er den spilleren som sitter igjen med alle sjetongene til slutt og det er vanlig at det er premier til ca 10% av spillerne, lave premier til de første og gradvis større premier etter hvert som man nærmer seg vinneren, som vanligvis får en betydelig høyere gevinst enn alle andre.

Det er svært begrenset hvor mye man kan klare å tape når man spiller poker turneringer. Spillet krever en lav innsats og gevinsten om man vinner kan være høy. Som eksempel kan nevnes Chris Moneymaker som via en kvalifiseringsturnering til en pris av 40$ endte opp med å vinne 2,5 millioner $ i WSOP 2003 World Series of Poker , World Poker Tour og European poker tour byr på de største turneringene i verden. Moneymaker vant en kvalifisering gjennom pokerstars, men også Partypoker tilby en rekke muligheter til kvalifiseringer til store LIVE turneringer.

Turneringspoker VS cashgames

Cashgames er annerledes, her veksler man inn det man vil spille for i chips, man sette seg ved bordet, spille og gå sin vei når man ikke gidder mer. (med mindre annet er avtalt på forhånd) Det man tar med seg av chips når man går, kan man veksle inn i kontanter. Det er her de fleste poker proffene tjener mesteparten av pengene sine, for selv om det ikke er noen enorm gevinst til den som vinner, vil en god spiller over tid plukke penger fra alle de mindre gode spillerne som setter seg ved bordet. I teorien kan alle bli en vinner i et cash game, til sammenligning er det bare 10% vinnere i en turnering.

I praksis så er det gjerne slik at de minst erfarne taper mye, de mer erfarne vinner mye. Det er langt letter å la seg rive med, slik at tapene man kan gjøre i løpet av få timer kan være enorme. Det sies også at flaks er en større faktor i cashgames enn i turneringsspill, siden man for å vinne en turnering må spille godt over en periode på mange timer eller dager. Når man spiller cashgame kan en enkelt hånd tape eller vinne enorme beløp.

Samtlige av de større poker casinoene på Internett, partypoker, betsafe og bwin bare for å nevne tre kjappe, tilbyr på cashgames og turneringer. Det finnes også både cashgames turneringer i alle de poker spillene som er beskrevet på disse sidene..

Det er verdt å nevne at de fleste som jobber for å gjøre poker lovlig i Norge, jobber for å gjøre turneringsspill lovlig, IKKE cashgames. Dersom man skal ha mulighet til å spille seg fra hus og grunn, er man i grunn nødt til å spille cashgames. I turneringspoker er det som allerede nevnt, en grense for hvor mye man kan greie å tape…